Как да изберем бар стол?

Tрябва ни просто бар стол. Нужно ли е, да разработваме някаква стратегия и каква да е тя?

Ние ще ви предложим инструкция стъпка по стъпка, която ще ви помогне да избегнете процеса на непредвидените разходи.

Като за начало купете стойката. Преди да предприемете избор на бар стол за в къщи, помислете за неговата конструкция. Столът трябва да е удобен, като е нужно задължително да можем да опираме лакти на масата, иначе да се седи ще бъде неудобно.

Височината на стойката трябва да варира в диапазона от 100 до 130 см. Столовете за бар не притежават единна „стандартна“ височина. Именно затова първо е нужно да бъде готов самият бар. (Други варианти на такива столове са с високи крака, за закусвални с подвижна маса.) Затова е необходимо да се измери височината на бара или подвижния рафт и тогава да се избират столове, който ще съответстват на тази височина.

Преди всичко определете стила. Зоната на бара често се намира на границата на стаята, като отделя кухнята от гостната или столовата. Но, да се избира общ стил на предметите не е нужно. Затова дали е в тон с класическия интериор или с модел в стила хай-тек, това зависи от вас. Помнете, че традиционните бар столове рядко имат ротационен механизъм, автоматична настройка и регулировка на височината на седене. Конструкциите на съвременните столове за бар са многообразни.

Изберете материалите. Столовете с пластмасови седалки са евтини, с необичайни форми и цветове. Докато столовете с дамаски от синтетичен материал с времето губят своя ефектен външен вид, защото на тях се появяват зацапвания. На металните седалки пък им трябват мека възглавничка, защото да се седи на тях е твърдо и хладно. Като пълнеж може да се ползват различни материали, като ПУ или силиконов пълнител, а обвивката на възглавничката може да е от текстил, естествена или изкуствена кожа.

Особено внимателно трябва да се подбере материала, от който ще бъде или е изработена стойката на стола. Моделите с метална основа са дълго вечни, но често тежки, отколкото дървените, затова те не са удачни за чести премествания. За сметка на това, изделия от хром никелова конструкция и ковано желязо ще се впишат във всеки интериор. Много удобни са сгъваемите столове за бар с метална конструкция, те са компактни и можете да ги съхраните в маза, килер и да ги ползвате когато са ви нужни.

Задължително проучете производителя. Столовете за бар за в къщи може да намерите в асортимента на всяка фабрика за мебели. Преди всичко в тези фабрики, който произвеждат кухненска мебел и гарнитури. Този вариант е удачен, когато избирате обзавеждане за кухнята – столовете за бар, столове за хранене, маса и всичко онова, което трябва да има във вашата всекидневна. Столовете за бар за в къщи предимно напускат мебелната фабрика заедно с предметите за вашия дом или други помещения. Такива модели се купуват, ако искате да поставите граница чрез столовете за бар между столовата (гостната) или между кухнята и хола.

Източник: stolove.net