Луксозен дом – няколко полезни съвета

Всеки дом има потенциала да бъде луксозен, независимо от финансовото състояние на притежателя му. Главната идея е декора, персонализацията и правилното поставяне на всеки елемент.

Започвайки от тавана на стаите можем да добавим допълнителен детайл като боядисаме ръбовете в цвят, контрастиращ на основния на стените. Колкото по- голям е боядисаният участък, толкова по- луксозно изглежда стаята.

Самите стени могат да бъдат боядисани в различни тонове, които да се преливат един в друг. Централната трябва да е боядисана в най- тъмния измежду тях, за да привлича внимание.

Като използваме тази стена като център на полезрението може да гарантираме, че каквото и да сложим на нея ще събуди любопитството на посетителите. Една голяма картина, било то и принтирана, а не оригинал, поставена в боядисана в сходен на стената зад нея цвят рамка, ще покаже вкуса ви.

Друг трик е да поставите цветя на рафтове по стените. Ако работите до късно и не можете да ги поддържате можете да купите изкуствени или стъклени цветя. Те са евтини и могат да се поръчат от сувенирни магазини.

След като сте се справили със стените можете да започнете с мебелите. Независимо дали са малко по- стари стига да са запазени може да им вдъхнете нов живот като използвате покривала от материи, с по- високо качество. Ако вие сте тези, които са изработили тези покривки, ще гарантирате тяхната уникалност, а това винаги се цени повече от прекалено скъпите дизайнерски, но масови продукти.

Столове

Обърнете внимание на столовете в трапезарията! Важно е да са в тон с подовата ви настилка – ако имате ламинат в дървесен цвят, столовете ви трябва да бъдат един тон по-тъмни или по-светли за да има лек контраст. Друг добър съвет е да изберете дамаска, която да се слива със завесите.

Независимо какъв вид столове са нужни – в нашият каталог ще намерите модели, които да задоволят дори и най-изтънчените вкусове. С помощта нашите консултанти ние можем да произведем столове точно по ваш вкус – тапицерия от текстил или кожа, различен финиш – дървесен или цвят по каталог.

Ако имате обособен бар плот – разгледайте колекцията ни от дървени бар столове. 

Малките възглавнички са добра украса. Използвайте повече от тях в хола и ги подреждайте близо една до друга. Има много идеи, как да си направите сами калъфки в интернет, така че пак можете да гарантирате оригиналност.

Осветление

Не на последно място е и доброто осветление. Избирайте такива източници на светлина, които да изтъкват добрите страни на вашите мебели. Отбягвайте полюлей и други некреативни методи. Изберете нещо нестандартно, в тон с вашата същност, а ако не можете да го купите просто си го направете сами.