Как се създават удобни столове?

За създаването на удобни столове се изисква умение и усет, опит и знания. Качествените, дизайнерски столове отговарят на всички правила на ергонометрията. Те са анатомически издържани и балансирани, без да се прави компромис с удобството, здравината или стила.

Няколко признака са важни за създаването на удобни столове, които се спазват във фабриката на ЕЛИМЕКС ТРОЯН:

Форма

Търсейки новa, оригинална визия на столовете, дизайнерите създават на пръв поглед нови форми. Но тази форма трябва да е преди всичко функционална. Облегалката и седалката на стола да създават уютна, не напрягаща среда за тялото. Някои столове модели са с подлакътници.

Височина

Височината на стола е много важна за удобството при седене в него. Краката трябва спокойно да докосват земята, а при бар столовете, да имат удобни места за стъпване.  Има столове с механизъм за регулиране на височината, това са предимно офис столове.

Ширина на стола

Тя трябва да е оптимална. Твърде дълбоките столове не са удобни за всеки. Столовете не бива да са и прекалено тесни, трябва да има поне няколко сантиметра свободно пространство на седалката.

За да се създаде идеалния стол, е необходимо оптимизирано съчетание между форма, височина, ширина, дизайн, материал при определено предназначение.

Когато се проектира един стол, той се създава с някакво предназначение – за трапезария, офис, заведение, градина или друго място. Това е така, защото при различни видове дейности човешкото тяло заема различни позиции, в които трябва да се чувства комфортно. Споменатите характеристики се променят при столове с различни функции. Според тях се проектира ергономичността на стола, като му се придава определен стил и дизайн. Според предназначението си столовете биват трапезни, градински, бар столове, офис столове, посетителски столове, столове за заведения, кресла, фотьойли, шезлонги и други.

Някои столове имат тапицерия, която ги прави по-удобни. Други столове допълнително могат да се използват с декоративни възглавници.

При избора на столове се търси личното усещане за удобство. Наличието на голямо разнообразие в продукцията на ЕЛИМЕКС ТРОЯН, дава възможност за голям избор между стил, дизайн, предназначение и комфорт.

Свържете се с нас за професионална консултация при избора на точните столове за вашият дом, заведение, хотел или офис.

удобни столове