Съвети за столове за трапезария

Питали ли сте се някога, какви са разликите между отделни типове столове.

Така, например за трапезни столове асоциацията е със стол за хранене, но по същия начин ще се досетим и, когато стане дума за кухненски стол.

Действително разликите в дизайна и размерите им не са големи, затова много пъти тези две понятия се бъркат.

Като основна разлика при стлове за трапезария, съпоставени с кухненски столове може да се вземе под внимание броя на хапващите около масата. Формите и дизайна на трапезните столове са многообразни, но така също се използват и като кухненски столове.

Когато избираме столове за нашата трапезария е много важно да съобразим модела на столовете с големината на помещението, тъй като е важно и да си подсигурим достатъчно пространство в стаята. В противен случаи рискуваме да създадем усещането, че мебелите ни притискат от всички страни. Никой не би искал да постигне ефекта ,,стани да мина, че няма място“. Доста неприятно и досадно е, когато вече сте седнали на малък семеен обяд или официялна вечеря с вашите приятели и се налага домакина, трудно да е придвижи, за да сервира ястията.

Не по-малко значение има модела на столовете с вашата маса за хранене. Обърнете внимание на големината и формата й, цвета и материала, от който е изработена. Така например ако имате малка трапезария с малка кръгла маса, удачно е да изберете по-прибрани столове със заоблени облегалки, за да са в синхрон формите.

Ако искате да придадете ретро стил във вашата трапезария най-лесно можете да го постигнете с голяма обла маса и столове с кожена дамаска, ниска облегалка и подлакътници за ръцете, голям полилей над масата ще допълни ретро стила. Ако желаете да сте традиционалист и имате голяма и просторна трапезария с дълга правоъгълна маса най-подходящи ще са масивните, тежки столове с пищни, богати дамаски или изящни дървени орнаменти.

Имате нестандартен поглед на нещата от живота, ако искате да създадете оригинална идентичност на трапезарията си, то тогава вземете столове с различен стил. Столове, които са изработени от различни материали с различна форма и цветове, подхождат на творческите личности. Те леко се комбинират два по два. Това е и идеален подход за постигането на невероятен ефект.

И като цяло и с всичко може да импровизирате щом става дума за домът ви. Помнете, че колкото по-нестандартни са хрумванията ви, толкова по-силно впечатление ще прави обзавеждането на дома, а околните няма начин да не останат очаровани от добрия вкус и креативност на домакина.

Източник: stolove.net