Кои сме ние?

Основана през 1995 г., Elimex е една от водещите компании в производството на столове от масивно дърво. С 10 000 стола на месец ние сме сред компаниите с най-голям производствен капацитет в България. Голям дял от произведените столове са от нашата реколта колекция – виенски модели.

Разполагаме с широка гама от над 150 модела столове, табуретки, бар столове и фотьойли. В нашата богата колекция ще намерите модели за всеки вкус и стил: от столове с класически и изчистени линии през вечни виенски столове до модерни и луксозни модели. Всички наши продукти са с високо качество и прецизна изработка.

Elimex се простира на повече от 60 000 м² и има над 300 служители. Компанията разполага с голям, модерен и високотехнологичен машинен парк и собствени сушилни с капацитет 800 m³. Основното производствено съоръжение се намира в град Троян. През 2015 г. компанията разшири производството си, като откри нов завод в Банско. Голяма част от дървения материал се внася от Украйна, където имаме собствено съоръжение за преработка на дървесина.

Предлаганите от нас столове са изработени от масивно дърво, предимно от бук и дъб. Работим с висококачествени водоразтворими бои и лакове, които нанасяме с електростатичен робот за боядисване. Ние предлагаме голямо разнообразие от материи, изкуствена и естествена кожа. Използваме огнеустойчива пяна за тапицерия.

Поддържаме високо качество чрез постоянни проверки през целия производствен цикъл. Избираме, събираме и сушим суровините. Заготовките преминават през поредица от машинни операции. Разполагаме с 8 роботизирани машини с ЦПУ. Крайните продукти са опаковани в подходяща опаковка, която осигурява безпроблемно транспортиране до крайната дестинация.

Приблизително 99% от нашата продукция е за износ. Имаме клиенти в цяла Европа, както и в Израел, Канада, САЩ и Япония. Ние отговаряме на нуждите на нашите клиенти както за дизайн, така и за комфорт и подхождаме с уважение и професионализъм към всички техни искания.